A fejhúst egybe megfőzni ,kb 2 óra hosszát,sóval,erőspaprikával ízesítve,egy darabig állni hagyjuk a levében,majd lefejtjük a húst a csontról,és nagyobb darabokra vágva befűszerezzük ízlés szerint. Beletesszük egy tepsibe,v.jénaiba és egy akkora vágódeszkát teszünk rá ami mindenhol éri a húst és egy nagy súlyt teszünk rá.(meleg állapotában kell lesúlyozni). Mellette mindig kifolyik a felesleges lé és zsír.Kb. 1éjszaka kell ameddig megdermed és összeáll.Utána késsel körbe lehet vágni és egy lapos szedőkanállal alányúlva egybe kiszedhető,és szeletelhető.
A csülköt bőröstül vékony szeletekre vágjuk, és megsózzuk. A szeleteket megforgatjuk lisztben, majd felforrósított olajban mindkét felén átpirítjuk (fehéredésig).Tűzálló edénybe l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés zsíron szép piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük. A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de n...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tarját keresztirányban bevagdossuk. Ételízesítővel alaposan bedörzsöljük borssal, az apróra vágott fokhagymával és vöröshagymával megszórjuk ízlés szerint. A tepsibe öntünk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű