Szilikon forma,aminek a teteje spirálosan díszített.
Első réteg: 2 dl tejszín, 100 g fehér csoki, 2 lapzselatin 1 rúd vanília kikapart belseje.
Fél dl tejszínt csípősre melegítek a vaníliával, lehúzom a tűzről és beleteszem a fehér csokit és a beáztatott kifacsart zselatint. Ha kihűlt beleteszem a maradék felvert tejszínt, ezt beleöntöm a formába és fagyasztóban hagyom megdermedni.
Erre jön a következő réteg : eperzselé: 200 g eper 6 g pektin és 60 g cukor az epret pépesítem felforralom majd hozzáadom a többi hozzávalót és pár percig forralom.
Ezt a mennyiséget elfelezem.
A fél adagot a már megdermedt fehér csoki moussre öntöm majd vissza a fagyasztóba.
Még egy adag fehér csokis masszát készítek ebbe teszem a másik felét az eperpürének.
Ezt az eperzselére öntöm majd belenyomok egy piskóta korongot ( ez lehet sima piskóta vagy bármilyen más ízlés szerint) beteszem a fagyasztóba és egy éjszakát hagyom kifagyni.
Másnap kiborítom a formából és bársonyfesték fújással borítom.
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva, fél óráig hűtőszekrényben tartjuk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, maj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű170 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót krumplinyomóval áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a tejfölt, a lime reszelt héját és levét. 2. A zselatinlapokat kevés (pár evőkanál) hideg vízbe áztatjuk 5 percr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű