menu

Családireceptkönyv.hu

Fenyőszirup


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
fenyőrügy (lucfenyőről)
nádcukor (vagy méz)

Elkészítés:


A lucfenyő fiatal hajtásaiból készítjük, amikor a fenyőhajtások még nem fásultak el. Ilyenkor nagyon magas a C-vitamin és a terpentin tartalmuk. A terpentin a legerősebb természetes oldószer, amely a nyirokrendszert és az érfalakat is tisztítja, felold minden lerakódást a légutakban.

Érdemes akkor gyűjteni, amikor eléri a 2-3 cm hosszt, mert a kisebbek esetében nem szapora a szedés. Amikor viszont a szárrész elkezd barnulni, már nem érdemes szedni, mert akkor a terpentin visszahúzódik a fa testébe. A leszedett hajtásokat minél előbb megmossuk, lecsöpögtetjük, és a mennyiségtől függően nagy befőttesüvegbe rétegezzük cukorral. A nádcukor egészségesebb, de a kristálycukor is megfelel. Az üveg aljára fenyőhajtás kerüljön, jó szorosan megnyomkodva, kb. 2cm vastagon, majd erre egy hasonló vastag réteg cukor, majd ismét fenyőhajtás és cukor váltakozva, jó szorosan összenyomva.

A legfelső réteg cukor legyen. Ezután a kupakot rácsavarjuk, és hűvös, sötét helyre tesszük, hogy lassan oldódjon ki a cukor hatására az értékes anyag.

Tartósítószert nem kell tenni bele, elég az üveg forralással való csírátlanítása.

Ebből reggelente egy evőkanálnyit fogyasztunk, köhögés, megfázás esetén napi 3-4 evőkanállal.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=403828

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Alle Zutaten zusammen in eine Schüssel geben und mit
Alle Zutaten zusammen in eine Schüssel geben und mit

In der Zwischenzeit die Zwiebeln würfeln und glasig anbraten. Den rohen Reis in eine Auflaufform oder auf ein hohes Backblech geben. Wenn die Hähnchenschenkel gekocht sind, aus dem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Rižoto od gljiva
Rižoto od gljiva

1. Napravite pripremu za rižoto. Narežite na sitne kockice dvije manje do srednje glavice luka. Gljivama odstranite stapke, a klobuke narežite na kockice. 2. Rastopite Podravk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zapečeni pureći batci u umaku od gljiva s rezancima
Zapečeni pureći batci u umaku od gljiva s rezancima

1. Pureće batke posoliti s obje strane, politi maslinovim uljem i zarezati nožićem. U zarezane 'džepiće' umetnuti 2-3 lovorova lista i ružmarin (svježu grančicu ili usitnjeni). Je...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Konyhai trükkök, fogások
Konyhai trükkök, fogások

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk