menu

Családireceptkönyv.hu

Francia mákos


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Először sütöttem a mákos kavart tésztát:

6 tojás
12dkg liszt
12 dkg kr.cukor
1/2 dl étolaj
1/2 cs sütőpor
10dkg őröletlen mák


2 db mézes lap:

30dkg liszt
10dkg porcukor
2 ek.méz
8dkg ráma
1tojás+1tojás sárgája
1kk szódabikarbóna.

Krém:

3 tojássárgája
15dkg porcukor
35dkg ráma
2 cs tejszínízű pudingpor
7dl tej

Elkészítés:


A margarínt a tojássárgájával kikeverem. A pudingot elkészítem, ha kihűlt akkor összekeverem.

Ezután összeraktam a süteményt.
Mézes lap-krém-piskóta-krém-mézes lap-vékony krém-durvára vágott pörkölt dióbél.

20x30 tepsiben sütöttem a lapokat, de nagyon magas lett így a süti. Legközelebb a 23x35 tepsiben fogom elkészíteni.

A mézes lapot ilyenkor még nem lehet szeletelni. Másnapra a krémtől megpuhul és akkor már lehet szépen szeletelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabpelyhes túrós pogácsa
Zabpelyhes túrós pogácsa

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben süssük addig,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Epres vaníliapudingos piskóta
Epres vaníliapudingos piskóta

Elkészítjük a tésztát: a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához szórjuk a cukrot, a vanília aromát és gyors mozdulatokkal fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Omlós diós kifli
Omlós diós kifli

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Muffin - Fánk muffin
Muffin - Fánk muffin

1. 100 ml tejet langyosra melegítjük. 2. Elkeverjük 25 g cukorral. 3. A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. 4. A mélyedésbe belemorzsoljuk az él...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk