menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti virsli házilag


Írta:

Adag: 10 kg
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


5 kg sovány disznóhús, 3,5 kg szalonna és tokaszalonna (bőr nélkül), 1,5 kg jégpehely (hűtött víz), 18 dkg pácsó, 20 g bors, 5 g szerecsendió virág, 5 g paprika, koriander és gyömbér ízlés szerint, 30 m juhbél

Elkészítés:


A húsokat és a szalonnát tegyük egy órára a fagyasztóba, akkor könnyebben darálódik, nem kenődik a gépbe. Fölváltva adagolva daráljuk le apró lyukú tárcsán. Adjuk hozzá a fűszereket, a só kivételével. Kevés víz hozzáadásával dolgozzuk sima péppé egy erős botmixerrel. Folyamatosan adjuk hozzá a jéghideg vizet, ahogy felveszi. Az iparban víz helyett jeget használnak, hogy megakadályozzák a húspép felmelegedését. Amikor már teljesen sima a massza, adjuk hozzá a sót és azzal is dolgozzuk össze. Ha nagyon besűrűsödne, adjunk hozzá még egy kis vizet.

Amint ezzel kész vagyunk, töltsük bélbe és egyforma hosszúságú párokra kössük el. A kész virslit tegyük vízbe és 70 fokon hőkezeljük 20 – 25 percen át.

Akasszuk fel, hogy megszikkadjon. Ha van rá lehetőségünk tegyük pár órára füstre. Az így elkészül virsli jól behűtve egy hétig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szűzpecsenye vajas leveles tésztában
Szűzpecsenye vajas leveles tésztában

A húst sózom és serpenyőben, forró zsiradékon világosbarna kérget sütök rá. Rácsra helyezem, leitatom róla a zsiradékot és hagyom, hogy kihűljön,bekenem mustárral. A leveles tésztá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Borzas borda
Borzas borda

Előkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Elkészítés:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Bihari bundás karajszeletek
Karaj - Bihari bundás karajszeletek

1. A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. 2. A reszelt hagymát kevés olajon megpároljuk. 3. A hússzeleteket meghintjük sóval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gonda
Bakonyi sertésszelet - VIDEO
Bakonyi sertésszelet - VIDEO

A kisebb gombákat egyben hagyjuk, a közepeseketü, a nagyobbakat negyedeljük. Száraz, forró, füstölésig hevített serpenyőben lepirítjuk a gombát, majd kiszedjük. A hússzeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk