kb 1 kg szelídgesztenye! Mosd meg, tedd oda főni. Kb 1/2 óra. Hagyd a forró vízbe a gesztenyét. Mindig csak egyet vegyél ki amit meghámozol. Eztán törd össze! közben főzzél fel 1/2 liter vizet 2 ek cukorral. ezt dolgozd össze a gesztenyével. ízesítsd 1 rumaromával.
Ebből lehet gesztenye pürét csinálni.
Tálka aljára pár rózsa tejszínhabot nyomunk. Erre szórunk kb. 8-10 dkg reszelt gesztenyepürét. Tetejét is habrózsával díszítjük.
Ami nem fogy el,az lefagyasztható!
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra darabolom , majd a többi hozzávalóval együtt összefőzöm . Mikor kezd kihűlni , zacskókba teszem , felhengerelem és mehet a hűtőbe . Mikor megdermedt kivesszük a za...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA finomra darált háztartási kekszet a többi anyaggal jól összegyúrjuk. Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle és kristálycukorban megforgatva m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű