50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi hogy ne legyen túl száraz
Töltelék :
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
- kókuszreszelék a szóráshoz
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.
Készítettük már sokféle töltelékkel, pl. túróval, meggyes- rumos kakaós, - kókuszkrémmel és gesztenyével, mindegyikkel nagyon finom.
A tésztához a liszt kivételével minden összekeverünk, ha összeállt, hozzáadjuk a lisztet is. Zsírozott lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg sül, elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet és a sütőport elkeverjük. A vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojást robotgéppel habosítjuk. Majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom reszelt hé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot vízben felolvasztjuk 5 percig főzzük, ezután felolvasztjuk benne a vajat. A tejport vaníliával kakaóval összekeverjük. Folpakkos tepsibe nyomkodjuk. Bevágjuk a tetejét...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. 2. Tepsi hátán 3 lapot sütünk. 3. A vaníliás krémhez a tojásokat elkeverjük a 2 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű