Linzertészta :
- 30 dkg Liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, csipet só, 1 tojássárgája, 1 ek tejföl
Diós piskóta :
- 4 tojás+ 1 tojásfehérje, 18 dkg cukor, 25 dkg darált dió, csipet só
Továbbá : - kb 20 dkg lekvár
Díszítés : - 8 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj
A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe. Előmelegített, 180 °C - os sütőben elősütjük, majd megkenjük a lekvár felével.
A diós piskótához, szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük és félretesszük. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd lazítjuk a tojáshabbal és apránként összeforgatjuk a dióval. A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 25 - 30 percig sütjük.
Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk. Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kétfelé vágjuk és óvatosan AZ egyik félt ráfordítjuk a másikra. .
A csokoládé és az olajat vízgőz felett összemelegítjük ,majd a sütemény tetejére elkenjük.
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk. 2. Egy cipóba a kakaóport bele dolgozzuk. 3. Kinyújtjuk egyenként. 4. Egy tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszteket a sütőporral, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük. gyorsan elmorzsoljuk benne a hideg margarint, teszünk bele egy tojást, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A tojásfehérjét egy csipetnyi só hozzáadásával verd fel kemény habbá. A tojássárgáját 80g cukorral és 3ek nagyon forró vízzel verd fel krémes habbá. 2. A lisztet keverd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe tegyünk kevés vizet, és kezdjük el melegíteni. Helyezzük rá az üstöt úgy, hogy az ne érjen bele a vízbe! Így, vízgőz felett kezdjük el felverni a cukros tojáshabot. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű