Brownie Alap
200 g vaj
60 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
120 g cukor
4 db tojás
120 g cukor
130 g finomliszt
1 csipet só
Chocolate Mousse Ice Cream Layer
1 csésze tejszínhab
1 tábla csokoládé
3 tojás sárgája
3 felvert fehérja
1/4 csésze kristálycukor
1. Előmelegítjük a sütőt 350 ° C / 180 ° C.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a brownie mix, tojás, olaj, és a víz, amíg krémes lesz.
3. Öntsük a brownie tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába.
4. Süssük 25-30 percig, amíg a közepe már nem képlékeny.
5. Hagyja a brownie alapot a serpenyőben kihűlni teljesen.
6. Felverjük a tejszínt, amíg azt teszi lágy csúcsokat. Félretesz, mellőz.
7. Válasszuk szét a tojásokat, és verjük keményedésig a fehérjét.
8. Töltsön vizet egy serpenyőbe körülbelül félig, és gyöngyözve főzzük.
9. Helyezze a hő-biztos tálat a gőz fölé. (A tál nagyobbnak kell lennie, mint a fazék, úgy, hogy az alján a tál nem érintkezhet a fortyogó víz.)
10. Adjuk hozzá a csokoládé darabokat a tálba, és keverjük simára gyakran (ügyeljen a víz nem forr, mert megég a csokoládé). Félretesszük hűlni.
11. A második hőre biztonságos tálban habverővel a tojások sárgáját, amíg felhabosodik.
12. Csakúgy, mint a csokoládé, az edényt a tojásos keveréket tetején a finoman fortyogó víz, keveréshez erősen kb 2 percig, amíg világosabb színű és krémes állagú. Félretesszük hűlni.
13. Habverővel a kristálycukor és tojás keveréket elkeverjük. Lassan keverjük az olvasztott csokoládét is hozzá.
14. Óvatosan keverjük a tojásfehérjét és a tejszínhabot, amíg egynemű lesz..
15. Kenjük a csokoládé habot a lehűtött brownie bázisra a tortaformában.
16. Egy üvegtálban, mikróban fehér csokoládét 15 másodperces lépésekben olvasszuk, és keverjük addig, amíg meg nem olvad.
17. Öntsük a fehér csokoládét egy műanyag zacskóba, vágja le a hegy és a csorgassuk össze-vissza az egész tortára.
18. Egy fogpiszkálóval vagy hurkapálcával, keverjük a fehér csokoládét a mousse kis körkörös mozdulatokkal, hogy márványos mintát kapjunk.
19. Hűtsük egy éjszakán át.
20. Jó szórakozást!
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tojásfehérjék kemény habját. A tészta mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojások sárgaját, porcukrot, vizet , olajat habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, kakaóport, sütőport s lazán hozzákeverem a tojások fehérje kemény habját. Sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesEgy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és a szódabikarbónát gőz felett 5-percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk, hogy kön...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA kekszet a porcukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Lehet, hogy még egy pici tej kell bele, hogy jól összetudjuk gyúrni a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű