10 dkg porcukor
10 dkg tejpor
4 dkg holland kakaó por
csipet só
1 kávéskanál keményítő
mindent egybe kevertem,
lehet inni sima forró vízzel is de a legfinomabb forró tejjel
A leszedett világos zöld, zsenge hajtásokat, kb 5-8 cm-esek, egy normál méretű tiszta, csírátlanított befőttesüvegben rétegenként lecukrozzuk, egy-egy evőkanál mézt is adva hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 db narancsot, 1 db citromot és 1 db lime-ot kifacsarunk. (Önthetünk hozzá dobozos narancslevet is, ha nem lenne elég a gyümölcs.) Annyi cukrot, amennyivel igényeljük (én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancs levét kifacsarjuk, a fahéjjal, cukorral együtt egy üvegbe töltjük. Felöntjük a konyakkal. Négy hétig állni hagyjuk. Gézzel bélelt szűrőn átszűrjük, majd üvegekbe töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a hozzávalókat. Tegyük egy centrifugába. Frissen fogyasszuk, hogy ne veszítsen a C-vitamin tartalmából.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű