Tésztához:
25 dkg cukormentes kekszmorzsa
5 dkg édesítő
10 dkg vaj
1 tk.rostmix
1 ek.útifű maghéj
2 ek. mandulaaroma
1 ek. rumaroma
1 ek. kakaópor
1 dl víz
Mázhoz:
5 dkg diab. csoki
1 ek. olaj
A édesítőt oldjuk fel egy kis vízben. Az aromák és a kakaó kivételével mindent öntsünk egy tálba,és dolgozzuk össze.
Vegyük két felé. Az egyikbe tegyük a mandula aromát,a másikba a rumaromát és kakaót. Egy ételtároló dobozba,mely 15x15 cm-es,nyomkodjuk bele a barna masszát. Jöhet a zöld része. Tegyük hűtőbe. Mikróba olvasszuk fel a csokit az olajjal. Csurgassuk a kihűlt desszertre. Dermedés után vágjuk 25, 3x3 cm-es kis kockákra.
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához mindent egy tálba teszünk, a kanalunkkal összekeverünk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A túrót a tojással, cukorral és búzadarával elkeverjük, majd rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPalacsinta: A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük. Hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a lisztet, a mákot és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25 percen á...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű