3 tojássárgája
10 dkg xilit
0,5 dl tejszín (állati eredetű is megfelel, mivel sajnos ma már
szinte mindegyikbe tesznek cukrot, próbálj olyat választani, amiben
arányaiban a legkevesebb van. A xilit fog segíteni, hogy lassan
szívódjon fel!)
2 dl sovány tej
1,5 dl vodka
1 ek. vanília eszencia/aroma
A tejet a tejszínnel, xilittel felforraljuk, hagyjuk teljesen
kihűlni.
A tojássárgákat habosra verjük, belekeverjük a kihűlt tejbe.
Üvegbe töltjük és hozzáadjuk a vodkát, alaposan
összerázzuk. Tetejét rácsavarjuk és két héten keresztül
hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, időnként jól
összerázhatjuk a likőrt.
Az alkoholnak köszönhetően, ami jó tartósítószer, hűtőben
hónapokig tárolhatjuk az italt.
4-5 dl valódi pálinkába fél dl mézet teszünk, és fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, ánizst, citromhéjat, pici gyömbért. Összerázzuk, tároljuk, néhány hétig. Pár alka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt tegyük fel melegedni a cukorral és tegyük hozzá a fehér csokit. Olvasszuk össze az egészet. A tejjel keverjük össze a fűszereket,és a pudingport.Majd öntsük hozzá a csok...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KözepesA B-52-t jellemzően shotos pohárban (kis csőpohár) szolgáljuk fel. Előbb a Kahlúát öntjük bele, majd a Bailey’s-t, végül a tetejére a harmadik összetevőt (ízlés szerint változhat),...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Beleöntöm a tejet és a tejszínt egy kisebb lábosba, hozzádobom az éles késsel hosszában félbevágott vaníliarudat és gyorsan felforralom. 2. Aztán leveszem a tűzről, beleszór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű