HOZZÁVALÓK:
25x35 cm-es tepsihez.
A TÉSZTÁHOZ:
4 tojás
2 ek. xilit (3 dkg)
2 teás kanál folyékony édesítőszer
6 dkg kilófaló lisztkeverékalap
2 ek. natúr kakaópor
4 ek. étolaj
csipet só
kávés kanál sütőpor
1-2 ek. tej vagy víz (csak ha szükséges!)
A KRÉMHEZ:
50 dkg túró (aki igazán mennyei sütit akar, használjon 75
dekát, nálam néha győz a kalóriaspórolás...)
1 ek. folyékony édesítőszer
1 ek. vaníliaaroma
2 dl cukormentes, 33%-os növényi tejszín
(Rama, Metróban kapható)
A TETEJÉRE:
8 dl diétás , szénsavas narancsüdítő
2 cs. (8 dkg) cukormentes, főzős vaníliás puding
Három féleképpen is készíthetjük:
1. Gyakorlottak süssenek villámpiskótát (Kilófaló sütemények vagy
Házi csodák kötet „Sütemények és receptek újratöltve” fejezete alapján),
2.
Akik biztosra mennek válasszák szét a tojásokat, a fehérjét a xilittel verjék kemény habbá, tegyék a hűtőbe.
Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, csipet sóval.
Tegyük tálba a tojássárgákat, az olajat, folyékony édesítőszert és gépi habverő legnagyobb fokozatán verjük addig, míg kivilágosodik a tojás és szinte krémmé válik. Szitáljuk bele több részletben a kakaós lisztet. Ha túl sűrű masszát kapunk, most keverhetünk bele 1-2 evőkanál tejet, egyébként nem kell. Öntsük rá a tésztát a korábban felvert tojásfehérjére, óvatosan, de alaposan keverjük el.
3.
Egyszerűbb megoldás, ha a habbá vert fehérjét és a krémszerűvé vert sárgáját összeforgatjuk, ebbe szitáljuk bele a kakaós-sütőporos lisztet! Ha ekkor is nagyon sűrűnek találjuk, mehet bele a víz vagy tej.
Bármelyik módszert választjuk, a kész tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben, alulról a második rácsmagasságon, alsó-felső sütéssel kb. 15 perc alatt süssük készre, borítsuk konyharuhára, húzzuk le a sütőpapírt, hagyjuk hűlni,
majd helyezzük vissza a tepsibe.
Keverjük ki a túrókrémet, lazítsuk a felvert tejszínhabbal, kóstoljuk meg!
Főzzük meg a tetejére szánt narancsos krémet, a természetes íz miatt egy pici fruktózt vagy xilitet tehetünk bele!
Kenjük a túrókrémet a piskótára, majd öntsük rá a langyosra hűlt (közben kevergessük, hogy ne bőrösödjön!) narancskrémet.
Hűtőben hamar rádermed és készen is van a nagyon
finom süteményünk!
Tipp: ha 75 dkg túróból készítjük, akkor szerintem túl sok rá a 8 dl folyadékból készített sárga bevonat, elég ha 6 dl-t használunk és 1,5 csomag (6 dkg) pudingport.
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat,jól összekeverjük, majd fóliával kibélelt sütőformába simítjuk. A barackot botmixerrel pürésítjük,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és belefo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojást a cukorral habosra keverjük. 2. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. (1 bögre=2,5 dl) 3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjü...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű