1,5 kg sárgarépa,
- 2 kg alma,
- 2 citrom,
- 2 narancs,
- 0,5 kg cukor,
- 1 csipet só,
- késhegynyi bor-kén por és citromsav.
Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg.
A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön lábosban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Mikor puhára főttek, akkor mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt.
Hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kipréselt levét, a citromsavat és a borként.
A végén megkóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot, ki hogy szereti.
Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba, vagy csak egyszerűen kihűtjük a palackokat. Mikor teljesen kihűltek, betesszük őket a hűtőbe.
link
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 evőkanál szárított levendulavirágot forralj fel 1 dl vízzel, míg a virágok el nem vesztik színüket. A szokásos módon (cukorral vagy anélkül, szénsavasan vagy -mentesen) készítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél literes poharakat félig töltünk a gyümölcslével, majd 1 dl ásványvizet öntünk hozzá. Egy evőkanálnyi jeget zúzunk bele. A citromokat felvágjuk, keveset facsarunk belőle az ita...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz adagból két liternyi itóka lesz. Áztassunk bele 2 – 2 dkg szárított gyógyfüvet az alábbiakból: fehér üröm, ezerjófű, kálmos gyökér, édeskömény mag, angelika gyökér, izsóp, dió...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű