menu

Családireceptkönyv.hu

Makói tepsis rakott karaj


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1. lépés
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem)
Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék is a húsnak. A burgonyát vastagabbra felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén egymásra helyezem, majd ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal... Stb.
(Lucullus tejfölös sültkrumpli fűszersóval is jó)
2. lépés
A burgonyára felkarikázott vöröshagyma és lilahagymát teszünk, amely a karaj szeletek ágya lesz.
3. lépés
Csíkozott majd apróbbra vágott húsos füstölt szalonnát szórunk a hagymára, majd egy kis olajat csepegtetünk az egészre.
4. lépés
Az előző nap bepácolt karaj mennyiségének kb. a felét ráterítjük a hagymás szalonnás ágyra.
5. lépés
Az első réteg burgonya - hagyma - hús szeletek után egy újabb réteg burgonya
(ugyanúgy fűszerezve mint elsőnek),
majd csíkozott darabolt füstölt húsos szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.
6. lépés
Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát helyezünk az eddigiekre.
7. lépés
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.
8. lépés
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.
9. lépés
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
10. lépés
Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük róla az alufóliát.
Felkarikázunk 2-3db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket, majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk tetejére. Ezután mehet vissza a sütőbe, ahol 180-200 Celsius fokon (amíg a tejföl rá nem barnul kissé) készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Füstölt - Hajdúkáposzta
Füstölt - Hajdúkáposzta

1. Az egyik hagymát karikázd fel, s kevés zsíron (vagy olajon) pirítsd sárgára, adj hozzá egy fél kávéskanálnyi köménymagot, a káposztát, önts hozzá 3-4 dl vizet és párold puhára....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Börek 2. krumplisan
Börek 2. krumplisan

Maga a börek sütése: Fogunk egy akkora tepsit, mint a réteslapunk. Föltörjük és enyhén fölverjük a tojást, majd belekavarjuk a joghurtba és egy kevés olajat öntünk hozzá (kb. 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Hortobágyi rakott tészta
Darált - Hortobágyi rakott tészta

1. A darált húsból a szokott módon pörköltet készítünk, majd a tejföl felével és az étkezési keményítővel behabarjuk. 2. A tésztát majdnem puhára főzzük, majd összekeverjük a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk