50dkd liszt,15dkd zsír vagy ráma,1 pici tejföl,2 tojás,1 sütőpor,3 kanál porcukor.
Töltelék: 20dkg darált mák,citrom reszelt héja,cukor sziruppal kevertem össze ,hogy ne legyen száraz a mák.
Lehet almás,diós,túrós is.
A mandulát durvára daráljuk, és összekeverjük a kókuszreszelékkel. A kókuszolajat felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a mézet, a két tojást és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mérce a kefíres pohár, ezzel kell kimérni a hozzávalókat. Alaposan összekeverjük (én habverővel szoktam), majd mehet sütőpapíros tepsibe, tetejére gyümölcsöt szórunk, és kb. 170-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA klasszikus recept szerint liszt :zsiradék porcukor = 4:2:1 1. A hagyományos módszer szerint a vaníliarudat felhasítjuk, és késheggyel kikapargatjuk a belsejéből a finom pépet...
Elkészítési idő: 1 óra+ 15 perc Nehézség: KönnyűA vajat hagyjuk egy kicsit puhulni, keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, majd facsarjuk bele a citrom levét. Ízlés szerint citromhéjat is reszelhetünk bele. Üssük bele a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű