Meggyturmix
2 dl tej (nyáron tehetünk mellé vanília fagyit is)
10 db kimagozott, meghámozott meggy
1 ek. méz
Az összetevőket jól összeturmixoljuk és lehűtve fogyasztjuk. A fenti mennyiség egy adaghoz elegendők: társaságban szorozzuk fel a mennyiségeket a személyek számával. Turbózhatjuk tejszínhabbal is.
Meggyleves
0,5 kg meggy
2 dl tejföl
2 dl tejszín (elhagyható)
2 evőkanál liszt
só, cukor, fahéj, szegfűszeg
reszelt citromhéj
A meggyet a fűszeres vízben megfőzzük, hozzáöntjük a lisztes tejfölt (a habarást), majd rövid forralás után beleöntjük a tejszínt. Kihűtve tálaljuk, 3-4 személy részére.
Konyakos meggy
1 kg meggy
30 dkg cukor
0,5 dl konyak
A frissen szedett (nem túl érett), szár nélküli meggyet megmossuk, és üvegekbe rakjuk. Ráöntjük a cukrot és konyakot úgy, hogy lehetőleg mindenhova egyformán jusson belőlük. Az üvegeket letakarjuk és 6-8 napig a napon hagyjuk. Ezután légmentesen lezárjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk fogyasztásig. Desszertnek és süteménytölteléknek egyaránt különleges!
A mentaleveleket jól megmossuk, és két liter vízzel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott és kimagozott a citromot. Lefedve 2 napig állni hagyjuk, de naponta megkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A citromfű és a mentaleveleket leszedjük a szárról és megtisztítjuk őket. ◾️Ráöntjük a vizet, belekarikázzuk a citromot és hagyjuk egy napot állni. ◾️A nátrium-benzoátot kb. 10...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAmennyire csak lehetséges, igyekezzünk csak a virágzatot leszedni a fellevelekkel együtt (az a kis hosszúkás, keskeny zöld levélke, amely a kis csoportokban álló virágok mellett ta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megtisztítjuk, kicsumázzuk, ha nagyobbak a szemek, akkor félbe, vagy negyedekbe vágjuk, a banánt is elvágjuk három felé, aztán beletesszük a gyümölcsöket a turmix gépbe, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű