menu

Családireceptkönyv.hu

Milánói makaróni


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A szószhoz
4 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
50 ml víz
200 g gépsonka

feketebors (őrölt)
1 teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
1 teáskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
1 teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
250 g gomba - csiperke/sampion
140 g sűrített paradicsom
100 ml víz

A tésztához
2 L víz
1 kiskanál só
50 ml étolaj
200 g tészta - makaróni (száraz)
A díszítéshez
rozmaring (friss, vagy szárított)
sajt - parmezán

Elkészítés:


A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
Az olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát is.
A hozzávalóknál leírt kevés vízzel felengedjük, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
A gépsonkát felkockázzuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd kb 10 percen át pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell cukrozzuk ízlés szerint, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett, szükség esetén plusz kb. 100 ml vízzel felönthetjük, ha túl sűrű lenne. Ezzel el is készült a szósz!
A tésztát megfőzzük az olajos, sós vízben kb 9 perc alatt, majd hideg vízzel jó alaposan átmossuk, lecsurgatjuk.
Forrón tálaljuk, friss rozmaringgal, vagy bazsalikommal, és sajttal díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szűz - Hagymás-tarjás szűzérme krumpliágyon
Szűz - Hagymás-tarjás szűzérme krumpliágyon

1. A krumplit sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. 2. A szűzérmét 4-5 centi átmérőjű vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. 3. A szeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
fasirt kicsit másként
fasirt kicsit másként

Összegyúrtam a darált hús az áztatott zsemlével, sóval és a fűszerekkel majd a felét kiolajozott jénaiba simítottam. 4 krumplit héjába megfőztem, karikára vágtam és a ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Mexikói csirkemell csíkok
Mexikói csirkemell csíkok

A szalonnát felkockázom, és megpirítom a zsíron. Később hozzáadom a nagyobb kockára vágott vörös és lila hagymát. Megpárolom, beleteszem az áttört fokhagymát és a csíkokra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Zsiványbuksza
Zsiványbuksza

A húst éles késsel bevágjuk és szétnyitjuk, mint a könyvet. Kiklopfoljuk, sózzuk. Egy kicsit állni hagyjuk, addig elkészítjük a tölteléket. Felkarikázzuk a hagymát, kolbászt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk