menu

Családireceptkönyv.hu

Nutella házilag


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-9 dkg porcukor
-10 dkg őrölt mogyoró
-10 dkg jó minőségű étcsoki
-7 dkg vaj
-1 dl sűrített tej (nem a cukrozott, tubusos, hanem a "folyós", üveges vagy dobozos változat kell. (30 %-os)

Elkészítés:


Egy tálban elkeverem a pirított mogyorót a porcukorral,megdarálom kávédarálón. Tálba vissza rakom.
Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat.
A csokoládét vagy gőz fölött, vagy szintén a mikróban olvasztom meg. Nem szabad túlmelegíteni, mert összecsomósodik, és használhatatlan lesz.
Ha már egynemű és keverhető a csoki, hozzáadom a lágy vajat és szépen elkevergetem, majd a cukros mogyoróhoz öntöm a felmelegített sűrített tejjel egyetemben. Addig keverem, amíg teljesen krémszerű lesz.
Csatos üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ákos
Eper sörbet
Eper sörbet

Locsolja a citromlevet az apróra vágot eprekre, adja hozzá a többi hozzávalót, majd turmixolja össze. Ezek után öntse a kosárba.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bakonyi betyárgombóc szénhidrátcsökkentett galuskáva
Bakonyi betyárgombóc szénhidrátcsökkentett galuskáva

A megtisztított hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A felét a darált húshoz adjuk, beleütjük a tojást, sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. A masszából dión...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hasaalja szalonnából házi pörc sütése
Hasaalja szalonnából házi pörc sütése

Kuktában előfőzöm a hasaalja szalonnát (megabálom) a fenti hozzávalókkal, miután megfőtt nagyobb darabokra vágom, bevagdosom tetejét, forró zsírban megsütöm, piros, ropogósra.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Velencei csirkemáj
Velencei csirkemáj

A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. Az oregánó leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágjuk. A vajat habzásig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk