Tésztához: 150 gr tönkölyliszt, 120 gr hideg vaj, 12,5 gr édesítő(50 gr cukornak megfelelő), 1 tojás sárgája, 1 citrom héja, vanília aroma,csipet só.
Krém: 250 gr túró, 4 tojás sárgája, vanília aroma,1 citrom héja,12,5 gr édesítő.
Díszítés: 5 tojás fehérje, 180 gr eritrit porrá őrölve, 150-200 gr sárgabarack lekvár.
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom,és fóliába csomagolva a hűtőbe teszem 20 percre.
Addig a túrót összetöröm,összekeverem a tojássárgákkal,van. aromával,és az édesítővel. Figyeljünk hogy a túró homogén legyen.
A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtom,majd virág vagy kör alakú szaggatóval kiszaggatom. Pár percig 200 fokon elősütöm,de nagyon halvány maradjon!!! Hamar megsül!!!! Ekkor vékonyan megkenem a lekvárral,és rátöltöm a túrós tölteléket. Vissza tolom a sütőbe,míg szikkad kicsit a túró. Ekkor kiveszem,a sütőt 100 fokra mérséklem.
Az eritritből és a tojásfehérjéből kemény habot verek. Habzsákba töltöm,és csillagcsővel a süti szélén körbekarikázom 2-3 sorosan.
Vissza tolom a sütőbe és pár percig szárítom,míg a hab színesedni kezd.
Ha kivettem,papírból tölcsért formázok,abba rakom az átkevert lekvárt és a körök közepére nyomom.
A tejet a cukorral, a vanílíáscukorral és a liszttel összefőzzük, folyamatosan kevergetve. Sűrű masszát kell kapni, amit hagyjunk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a kávét, a kockára vá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. 2. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával. 3...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával és a cukorral. Nyomkodjuk a tortaforma aljába, az oldalára kissé felnyomkodva, hogy pereme legyen a tésztának. 2. A mascarponét (vagy a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűmint fenn
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes