menu

Családireceptkönyv.hu

Rózsás almás pite


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tészta hozzávalói : 12,5 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 10 dkg finomra őrölt mandula, 15 dkg finomliszt.

A töltelék hozzávalói : 4 dl tej, 1 dl fehérbor, 3 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál finomliszt, 5-6 alma. Használhatunk töltelékként vaníliás pudingot is!

Elkészítés:


A tészta elkészítése : alaposan keverjük össze a vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal, adjuk hozzá az egész tojást és az őrölt mandulát, majd fokozatosan a lisztet. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, miután összeállt, nyomkodjuk bele a sütőformába kb. 2 centis peremet hagyva. Amíg a krém készül, a tésztát tegyük hideg helyre.

A krém elkészítése : egy edényben keverjük össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a narancshéjat. Adjuk hozzá a tojássárgáját és kevés tejet. Keverjük mindaddig, amíg sima nem lesz, végül adjuk hozzá a maradék tejet és a fehérbort. Forraljuk fel a krémet, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket simítsuk el a tésztán.

Az almákat anélkül, hogy a héját eltávolítanánk, óvatosan kezdjük el körkörösen hámozni. Nem baj, ha az almacsíkok eltöredeznek a lényeg, hogy amikor a krémre helyezzük, rózsafejeket formáljunk belőlük. Az alma rózsákat felmelegített baracklekvárral kenjük át, majd előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük, amíg az almarózsák arany barnák nem lesznek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Kakaós csiga - kenyérsütőben
Kakaós csiga - kenyérsütőben

A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe tesszük (az olvasztott vaj utoljára kerüljön bele, de már ne legyen forró!), dagasztó programon elindítjuk, majd ha elkészült a tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar képviselőfánk
képviselőfánk

Egy lábasba öntjük a vizet, ebben megolvasztjuk a zsírt, hozzátesszük a cukrot és a sót. Ha elolvadt a zsír, hozzáöntjük a lisztet, és elkeverjük, lehúzzuk a lángról. Egy keverőtá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Moszkauer
Moszkauer

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe. A diót, a mandulát és a mogyorót durvára őröljük, majd a cukrozott narancshéjat egészen apró darabkákra vág...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kekszes krémes
Kekszes krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk