25 dkg reszelt sajt,
70 dkg finomliszt,
25 dkg margarin,
2 db tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2 dl tejföl,
só ízlés szerint, kb. 1 kávéskanállal,
2 evőkanál étolaj
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.
Közben meg kell fordítani a tallérsütőt.
1. A tésztaképző zsiradék és a liszt erlmorzsolása 2. Tészta dagasztása az összes többi tésztaképző alapanyag hozzáadásával 3. Tésztaérés: 30 perc 4. A tészta kb. 4mm vastagságú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl tejben és 2 ek cukorral egy élesztőt megfuttattam, hozzáadtam 1 kg liszt, 50 dkg margarin, 3 tojás, 2 ek só, egy 1/4 kg-os tehéntúró és 15 dkg reszelt füstölt sajt és egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,majd összegyúrjuk a hozzávalókkal. Két részre osztjuk.Nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát (kb. mm-re). A tésztát megkenjük a felvert tojással, r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros langyos tejbe morzsolt élesztőt fölfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy tálban. Addig gyúrjuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. A tésztát lazán letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű