30 dkg marha hátszín
só
napraforgó olaj
A húst legalább fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből. Vágjuk az érlelt hátszínből egy 3-4 cm-es szeletet. A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk meg és olajozzuk be, és az olajat jól masszírozzuk is bele. Egy serpenyőt forrósítsunk fel. Amikor már elég forró, akkor a beolajozott húst tegyük a serpenyőbe. Ha közepesen átsültre készítjük a steaket, akkor 2-3 percig süssük mindkét oldalát, és miközben átfordítjuk, az oldalát is pirítsuk meg. A húst sütés után egy rácsra téve éppen annyi ideig pihentessük, mint ameddig sütöttük. Szinte langyosan tálaljuk, és a legvégén jó minőségű tengeri sóval szórjuk meg.
Ha a steaket véresen szeretjük, akkor 1 perig süssük mindkét oldalát, ha jól átsült steaket készítünk, akkor 5 percig. Ha közepesen átsültre szeretnénk, akkor 2-3 percig.
http://izeselet.hu/receptek/steak/
A sütőt előmelegítjük 190C fokra. Elkészítjük a darált húsos pogácsákat: összekeverjük a húst a reszelt fokhagymával, a római köménnyel és a fahéjjal, sózzuk, borsozzuk. Kb. 4cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megforrósított olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, az őrölt pirospaprikával meghintjük és beletesszük a kockára vágott húst, a fokhagymagerezdet és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sós kekszet konyharuhába tesszük, és jól odavagdossuk az asztalhoz (olyan lazán Jamie-sen), vagy húsklopfolóval odasuhintunk neki. A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a megtört keks...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük kb. 5 perc alatt, közben megszórjuk a fűszerekkel és folyamatosan keverjük. 2. Ha ez megvan rádobjuk a nagyobb kockákra vágott m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű