Tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 tojás
1 tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál tejföl
csipetnyi só
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Diós-lekváros töltelék:
2-3 evőkanál baracklekvár
7 dkg dió
7 dkg kristálycukor
Túró töltelék:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
3 evőkanál gríz
3 tojássárgája
6 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
4 tojásfehérje
Tetejére:
10 dkg étcsoki
1 evőkanál étolaj
A liszthez hozzákeverjük a porcukrot a csipetnyi sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját, valamint a tejfölt. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, három részre osztjuk, és az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport. Ha szükséges több tejfölt is tehetünk a tésztába.
Egy 22x33 cm-es tepsit alaposan kikenünk zsírral és beletesszük az egyik, tepsi nagyságúra nyújtott sárga lapot. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a darált dióval és a kristálycukorral. A kakaós lapot is kinyújtjuk, és befedjük vele a lekváros réteget. Erre kerül a túró krém, amelyhez az alaposan összetört túrót összekeverjük a porcukorral, a grízzel, a lágy margarinnal, a tojások sárgájával. Ízesítjük a citrom héjával és a vaníliás cukorral. Habbá verjük a tojások fehérjét és óvatosa a túróhoz keverjük. A túrótöltelék tetejére kerül a második sárga lap.
Villával megszurkáljuk a tésztát és 170 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (sütőtől függően, kb. 40 perc).
Amikor kihűlt csokimázzal bevonjuk.
A cukrot, a margarint és a vizet egy lábosban összeolvasztjuk, majd felforraljuk. Beletesszük a zselatint és folyamatosan kevergetve eloszlatjuk a legkisebb csomót is. Belesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt és megszórjuk 1 evőkanál cukorral, hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk némi lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat enyhén verjük fel. A lisztet és a porcukrot szitáljuk össze a szódabikarbónával. A kikristályosodott mézet olvasszuk fel. A sütés előtti napon állítsuk össze a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát egy nagy lábosban az olajon, kis lángon összefonnyasztom. Rádobom a darált mákot, amit az eritrittel és a fél citrom reszelt héjával kevertem össze. Ezzel tovább pirítom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű