Hozzávalók:2 deci olaj, 2 deci fehér vagy vörösbor, 1 csomag sütőpor, 1,5 lapos kávéskanál só, pici bors, és annyi liszt amennyit fölvesz a tészta
A tetejére;
1 tojás fehérje a kenéshez
Szezámmag,köménymag vagy szemes mák
Elkészítése:Az olajat,bort,sót,sütőport,borsot egy tálban összekeverjük és fokozatosan adjuk hozza a lisztet,se túl puha se túl kemény ne legyen a tészta.
1-cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát kis rudakat vágunk ki belőle,megkenjük tojás fehérjével es megszórjuk szőlőmaggal vagy köménnyel vagy szemes makkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Nagyon finom és sok van belőle
A liszthez keverünk 1 csomag sütőport, majd 6 dkg zsírral, egy egész tojással, kávéskanálnyi sóval, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy kemény, nyújtható tésztát kapjunk. Papírvék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokhoz adjuk a joghurtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd csomómentesre kev...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt, hozzákeverjük benne a vajat. A fehér lisztet és a rozslisztet összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb. duplájára nő a térfogata. Ekkor li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű