Piskóta:
8 tojás fehérje
14 dkg cukor
16 dkg pörkölt darált mogyoró
2 evőkanál éles liszt
2 kanál kakaó
1/2 sütőpor
1 dl olaj
Krém:
1 liter zsíros tej
8 tojássárgája
30 dkg(pionir) karamellás cukorka
16 dkg gustin
2 dl tejszín
1 margarin
10 dkg cukor
Felső krém:
2,5 dcl tejszín
10 dkg minőséges főző csoki
10 dkg noisette milka
A piskótábol 4 lap kell,hogy legyen melyet meglocsolunk kis tej+1 kanál rum aroma keverékével.A krémhez felmelegíteni 1,5 dl tejet és ráönteni a karamellás cukorra,majd lassú tűznél felolvasztani.A megmaradt tejböl 1 dl-t félre tenni,a többit ráönteni a karamellre és felforralni.A tojássárgát,gustint és a cukrot csomómentesen kikeverni az 1 dl tejjel és a karamellkrémbe belefőzni,majd a tűzröl levéve fóliával betakarni.A kihült krémbe 1 mixerrel felvert margarint,és a kemény habbá vert tejszínhabot.
piskóta: Elkészítés: Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. Keverjük krémes állagúra a kókuszzsírt és az eritritet és a narancslevet, majd keverjük hozzá a tojásokat és a vaníliát is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pitealap hozzávalóit összeaprítjuk, majd lenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt piteformába, hűtőbe tesszük. Az eperkrém hozzávalóiból a hagyományos módon sűrű pudingot főzünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a cukorral felforralom, a csokit vízgőz felett felolvasztom. A csokihoz hozzákeverem a tejszínt. 1 éjszakára hűtőbe teszem. Másnap először alacsony fokozaton , majd ha v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval habbá verjük. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a diót egy tálban összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral kih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű