4 db-hoz
2 tojás
1,5 kanál útifű maghéj
1 dl szódavíz
Fél kiskanál szódabikarbóna
eritrit
Túróhabos krém
két kanál túró, 1 tojás, vanília aroma, eritrit
A tojásokat gépi habverővel felverjük, bele a szódavíz és az útifű maghéj valamint a szódabikarbóna és eritrit. Megint jól elkeverjük. Palacsintasütőt olajozzuk és a meleg sütőbe adagoljuk a tésztát. Meg kell várni, hogy elváljon az edénytől a tészta széle, tehát süljön jól át, akkor lehet megfordítani.
Töltelék:
áfonyalekvár,
Túróhabos krém - ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a túróval és aromával, ízlés szerint édesítjük. A kettőt összeforgatjuk.
A hozzávalókat (keksz kivételével) felfőzzük. Mikor sűrű (rotyognia kell), akkor levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A masszával összeragasztjuk a kekszeket (1 csomag kekszből...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűElőkészítés: Az epret megmossuk, néhány epret félreteszünk a szárával együtt. A maradék epret megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A sütőformát (a dobozban található) a leírás...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk vaníliával és cukorral. 5 tojás fehérjéből nagyon kemény habot verünk, és kiskanállal a forrásban levő tejbe szaggatjuk éppen úgy, mint a galuskát szoktuk. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a porcukorral, a fahéjjal és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, alaposan, de gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű