Piskótához:
4 kanál zsírtalanított mandulaliszt
4 tojás
erytrit/négyszeres édesítő
Krémhez:
2 csomag vanília puding
8 dl mandulatej
1 tojás
2 kanál túró/vegakrém
vaníliaaroma
kávé
kakópor
A piskótát elkészítjük a szokásos módon (lásd Somlói galuska). A krémhez elkészítjük a pudingot, kevergetve hagyjuk kihűlni. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a túróval és aromával, ízlés szerint édesítjük. A kihűlt pudinggal összeforgatjuk. Ha kihűlt a piskóta, felszeleteljük csíkokra. Egy mély tálba teszünk egy sort, amit megkenünk kávéval (azért nem áztatjuk bele, mint a babapiskótát, mert ez nem száraz, és nagyon sokat szív magába, és úszni fog az alján a kávé a végén). Jöhet rá a krém, és addig rétegezzük míg el nem fogy. A teteje krémmel záruljon. Erre szitáljuk a kakaóport. Mehet pár órára a hűtőbe, és kész is!
Joghurtot az eritrittel, és 1 csepp vanília aromával keverd össze, a kávét meg 1 csepp rumaromával ízesítsd. Az abonetteket mártsd bele a kávéba, és rétegezd a joghurttal. Végén sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a sót és a hűtőből kivett vajat tálba tesszük és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk,hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünktől....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrósítsunk fel egy palacsintasütőt. Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt. Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket. Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban fehéredésig keverjük a cukrot és a sárgákat. Hozzáadjuk a citromlevet és a héjat is, elkeverjük. Hozzáadjuk a lágy habbá várt habtejszínt, majd óvatosan hozzáfor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű