25 dkg cukor
4 egész tojás
5 dkg vaj vagy 1 dl olaj
kevés fahéj
40 dkg reszelt alma
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1.) A cukrot, a tojásokat, az olajat, a fahéjat habosra keverjük. Beledolgozzuk az almát és a sütőporos lisztet.
2.) Sütőpapirral bélelt sütőlemezbe öntjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. ( Az alma miatt hosszabb sütésidőre számíthatunk)
A kész masszába keverhetünk beáztatott, kicsi liszttel megszórt mazsolát. Tetejére szórhatunk durvára szelt cukros diót.
1. Az alappal kezdjük: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az enyém szilikon, ezért nem kell semmi mást csinálni vele, ha nem szilikon,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra. A töltelékhez felforraljuk a tejet, majd hozzáadjuk a darált mákot, a cukrot és sót. Néhány percig keverjük, majd egy evőkanál kevés vízben, csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percre a fagyasztóba tesszük. A vajjal az elején legyünk türelmesek, szépen morzsolgassuk, hamar megolvad a kezünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A vajat a tojással és a cukorral kikavarjuk. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaót is beledolgozzuk. A masszát jól összegyúrjuk és fóliába csomagolva másfél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű