menu

Családireceptkönyv.hu

anya--Almás kevert


Írta:

Elk. idő: Több mint 60 pe
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg cukor
4 egész tojás
5 dkg vaj vagy 1 dl olaj
kevés fahéj
40 dkg reszelt alma
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Elkészítés:


1.) A cukrot, a tojásokat, az olajat, a fahéjat habosra keverjük. Beledolgozzuk az almát és a sütőporos lisztet.
2.) Sütőpapirral bélelt sütőlemezbe öntjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. ( Az alma miatt hosszabb sütésidőre számíthatunk)

Trükkök, tippek, praktikák:


A kész masszába keverhetünk beáztatott, kicsi liszttel megszórt mazsolát. Tetejére szórhatunk durvára szelt cukros diót.

anya--Almás kevert

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kevert tésztás sütemények, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Túró guru torta
Túró guru torta

1. Az alappal kezdjük: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az enyém szilikon, ezért nem kell semmi mást csinálni vele, ha nem szilikon,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mézes-mákos baklava
Mézes-mákos baklava

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A töltelékhez felforraljuk a tejet, majd hozzáadjuk a darált mákot, a cukrot és sót. Néhány percig keverjük, majd egy evőkanál kevés vízben, csomóm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
 ischler
ischler

Elkészítése: 1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percre a fagyasztóba tesszük. A vajjal az elején legyünk türelmesek, szépen morzsolgassuk, hamar megolvad a kezünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diós, nutellás csók
Diós, nutellás csók

Elkészítése: A vajat a tojással és a cukorral kikavarjuk. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaót is beledolgozzuk. A masszát jól összegyúrjuk és fóliába csomagolva másfél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk