A tésztához:
3 tojássárgája+fehérje
15 dkg zsír
10 dkg cukor
3 evőkanál tej
fél sütőpor
annyi liszt, hogy könnyen reszelhető tészta legyen
A habhoz:
barackíz
3 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
reszelt citromhéj
A tészta alapanyagaiból gyors mozdulatokkal linzetésztát gyúrunk, melynek felét tepsibe reszeljük. Gazdagon megkenjük barackízzel.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, diót és citromhéjat keverünk bele. A habot a tésztára simítjuk.
A megmaradt tésztát a tetejére reszeljük. Alsó-felső sütéssel, 180 fokos hőmérsékleten kb. 40 perc alatt aranysárgára sütjük.
Sütés után még melegen kockákra vágjuk és csak kihülés után szedjük ki a tepsiből.
Vaníliás cukorral meghíntve kínáljul.
Elkészítés: Mindent egy tálba összekeverünk a tejből annyi kell hogy összeálljon és formálható legyen. Golyókat formálunk és kókuszreszelékbe hempergetjük őket
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítettem 175 fokra, a banánt megpucoltam és villával alaposan összenyomkodtam. A vajat felolvasztottam. A tojást gépi habverővel nagyon habosra kevertem a porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálba tenni a tojások sárgáját és az egész tojást, majd hozzáadni a cukrot, és gőz fölött addig keverni ameddig be nem sűrűsödik. Ekkor levenni a gőzről, és hozzákeverni a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A fixáló port a zacskón található utasítás szerint készítsd el, majd keverd hozzá a joghurtot és az édesítőszert. - Szilikonos formába tegyél egy réteg krémet, arra rá pedig a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű