1 szép dagadó
50-60dkg darálthús
só
bors
4-5 szem rumba vagy konyakba áztatott aszalt szilva
10 szem megy
egy fej vöröshagyma
15-20 dkg csirkemáj
15-20 dkg gomba
1 zsemle
1 deci fehér bor
A dagadót a hentesnél felszúratjuk
A hagymát zsíron megfonnyasztjuk, megpároljuk rajta a májat és a gombát. Hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét, az apróra vágott aszalt szilvát, meggyet, valamint a befűszerezett darálthúst. Az egészet összedolgozzuk, majd beletöltjük a dagadóba. A nyílást hústűvel lezárjuk. Kivajazott tepsibe öntjük a bort és ebbe tesszük a töltött dagadót. Időnként meglocsolgatva puhára sütjük
180fok, alsó-felső sütéssel lefedve 45 percig, majd fedés nélkül újabb 45 percig közben meg-meglocsolva esetleg szalonnaszeletekkel borítva készre, ropogósra sütjük.
A karajt nagyobb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel, steak borssal, chilivel megszórjuk, mustárral megkenjük és olajjal leöntve legalább egy órát állni hagyjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az olajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, azonnal felengedjük kevés vízzel, majd amikor zsírjára pirult, beletesszük a kockára vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk ra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott húst szeletekre vágjuk, vékonyra verjük, besózzuk, borsozzuk, megkenjük egy oldalát mustárral és megszórjuk a zúzott fokhagymával. 2. Legalább egy óráig állni ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz