menu

Családireceptkönyv.hu

Csoki fagyi!!! Valitól


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás sárgája
4 kanál cukor
1 kanál étkezési keményítő
1 kanál kakaó /natúr/
3 dl házi tej
15 dkg csoki
2,5 dl tejszín habbá verve

Elkészítés:


3 tojás sárgához tettem 4 evőkanál cukrot, az elektromos habverővel alaposan elkevertem... a saját házi csokimat kicsit hagytam megolvadni... egy üvegtálat vízgőz fölé állítok.. ebbe teszem a cukrozott tojás sárgát , ehhez egy evőkanál étkezési keményítőt, egy evőkanál natúr kakaó port 3 dl házi tejet és 15 dkg csokit pakoltam... alaposan elkeverem és folyékony sűrűségűre főzöm... mikor elég jó az állaga akkor teljesen hidegre hűtöttem... 2,5 dl habtejszínt felvertem.. ehhez kevertem a folyékony csokit.... elkevertem és belecsorgattam a fagyi gépembe... hagytam dolgozni, amíg elértem a krémes habkönnyű állagot..FINOM

Csoki fagyi!!! Valitól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszos epres chia puding
Kókuszos epres chia puding

A chia magot mérjük ki, majd keverjük el 2 dl tejben.Adjuk hozzá a mézet és az egészet tegyük be a hűtőbe fél órára. Ezalatt a chia megszívja magát és bezselésíti a tejet. Körülbel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lángos ahogy én csinálom
Lángos ahogy én csinálom

A lisztet a sóval elkeverem, majd a langyos vízbe belerakom a cukrot és az élesztőt és elkeverem és hozzáöntöm a liszthez. Jól kidolgozom, majd az olajat és kefírt is apránként hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsvéti langalló vagy kenyérlángos
Húsvéti langalló vagy kenyérlángos

A tésztához a lisztet, 1 dl vizet, a cukrot, az olajat, a sót és az élesztőt keverőtálba mérjük, majd pulzálva, 4-5-ször megkeverjük. Hozzáadjuk a maradék vizet, a medvehagymát, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott sajtgolyó pillanatok alatt
Rántott sajtgolyó pillanatok alatt

A hozzávalókat össze gyúrjuk, és tenyerünkel diónyi méretűre formázzuk,. Bő, forró olajban kisütjük! Frissen, tálaljuk!! PANIROZNI NEM KELL!!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk