gyümölcs
víz
cukor.....
a gyümölcsöt megtisztítás után egy nagy méretű fazékba rakom… félig legyen a fazék… felöntöm vízzel…..alaposan szétfőzöm a gyümölcsöt… mixelem… újra felfőzöm… itt lehet a sűrűséget szabályozni, ha kell lehet hozzá még vizet adni.. míg a kellő sűrűséget el nem éred…ha úgy szereted lehet cukrozni… én nem szoktam, mert mi a natúr ízeket szeretjük… szóval másodszor is laposan felfőzzük… az üvegeket ki kell főzni… akinek van mikrója az tegye be, mert az jól sterilizálja…mivel ebben nincs tartósítószer egyáltalán nagyon fontos a tisztaság…tehát mehet bele az üvegekbe… 10 percig fejre kell állítani az üveget aztán mehet a száraz dunsztba… kihűlt lehet a polcra rakni…
Nálam a sterilizálás, az üveg kifőzése a következőképpen történik, az üvegek már kiürüléskor alaposan el vannak mosva... ilyenkor újra öblítem, majd felengedem a legmelegebb vízzel ami a csapból kijön, erre azért van szükség, hogy átvegye a hőt, egy fazékba vizet forralok.. ebbe rakom az üvegeket, meg a tetőket is.. nagyon alaposan forralt vízbe 10-15 percig főzöm őket.. ezután még melegen teszem bele a gyümölcslét... ha ezeket betartjuk tökéletes gyümölcslevet fogunk készíteni...
A citromfüvet a citrom és narancs szeletekkel együtt vízbe áztatjuk egy nagyméretű befőttes üvegben egy napra (hűvös helyen). Az elkészítéskor nagy lábasba öntjük az üveg tartal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA poharat töltsük meg jéggel, töltsük rá a gyümölcsleveket és keverjük össze.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot kifacsarjuk, a lime-t felkarikázzuk, egyet félreteszünk. Egy longdrink pohárba beletesszük a mentaleveleket, ráöntjük a citromlevet, egy kanállal megnyomkodjuk, beleszó...
Elkészítési idő: 5erc Nehézség: KönnyűA répát megpucoljuk,felkarikázzuk..Feltesszük főni annyi vízzel hogy ellepje,belefacsarjuk a citromot .Amikor már majdnem megpuhult hozzáadjuk a megpucolt kockára vágott almát és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű