- 4 db tojás
- 1 l tej
- 2 evők. dw sütőliszt
- 1 evők. dw 1:4 cukorhelyettesítő
- fél evők. vaníliás cukorhelyettesítő
8 dl tejet felteszek főni. Addig szétválasztom a 4 tojást, a tojássárgáját kikeverem a 2 dl tejjel, liszttel és cukrokkal, majd beleöntöm a 8 dl tejhez. Folytonos kavarás közben felforralom. Ha kész tűzálló edénybe kiöntöm. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és forrásban lévő vízben kis adagokban kifőzöm, egy pillanat alatt mindkét oldalát és ráteszem a madártejemre.
Az alaposan megmosott rizst leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi. Mikor már kezd langyulni, akkor beledobjuk a vajat is. Dolgozzunk takaréklángon. Elég fárasztó étel amúgy, vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot. A piskótát daráld le, a mazsolát áztasd be a rumba. Keverd össze a piskótamorzsát a rumos mazsolával, a málnaszörppel és a kihűlt szir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a három tojássárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáreszeljük a citrom héját, beletesszük a ricottát és egy csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük majd állni hagyjuk amíg a dara megdagad. (Akár 4-5 órát is). Vizes kézzel gombócokat formálunk. Forrásban lévő vízben kifőzzük. Zsemlemorzsát pirítunk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű