1 liter házi tej
1/2 kg házi túró
7dkg vaj
1 kk só
1 kk szódabikarbóna
A tejet és a túrót forrásig hevíted, aztán leszűröd és belerakod egy lábasba és hozzáadod a vajat , sót és szódabikarbónát. Lassú tűzön kevergeted és sűrű krém lesz belőle kb 7-10 perc alatt.
Ezután pedig kis tálba rakod s ki hűtöd, aztán pedig tányérra teszed és a kamrában hagyod állni egy napot.Nagyon finom és még reszelni is lehet..Egészségetekre.
Kocsit több sóval jobban ízlik.
A megmosott paradicsomot sóágyra tepsibe tesszük. Hőlégkeveréses sütőben ......... fokon egy éjszakán át szárítjuk. Aljáról a sót leszedve ledaráljuk, üvegbe töltjük. Darálás u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, tálba tesszük, és megszórjuk cukorral. Lefedve hagyjuk 1 órán át. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és botmixerrel...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűSzódabikarbónát összekevertem annyi vízzel, hogy kenhető pasztát kapjak, majd hozzákevertem ételfestéket. A különböző színű pasztákkal össze-vissza bekentem a tojásokat, majd muffi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű