50 dkg túró
1 liter tej + fél liter
8 ek búzadara
20dkg zsemlemorzsa
kicsi olaj vagy zsír
10-15 dkg cukor
1-2 cs vaníliás cukor
2 tojás
2 ek liszt
A tejbe megfőzöd a búzadarát keményre. Hozzákevered a túrót és kicsit hagyod állni. Addig megpirítod a zsemlemorzsát kicsi olajon vagy zsíron és adsz hozzá cukrot. A túrós masszából gombócokat formálsz és meghempergeted a zsemlemorzsába.
Vanília sodód készítése.
Fél liter tejet felforralod és félreteszed, közben a 2 db tojás sárgáját kikevered cukorral és 2 ek liszttel. Óvatosan a meleg tejhez adod és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főződ. Tehetsz bele vaníliás cukrot vagy aromát , vagy vanília rúd belsejét.A 2 db tojás fehérjét habbá vered és óvatosan a meleg , tűzről levett krémhez kevered.
Nagyon finom a sodó még mákos gubához és palacsintához vagy császármorzsához is.
Az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsirt habosra keverjük az élesztővel, hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot és a sót, 1-2 kanál tejfölt, és az egészet összegyurjuk - egy éjszakára hütőbe tesszük. Másnap vékonyr...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűMákos-almás kocka A kókuszreszeléket a mákkal és a lenmaggal ledaráljuk. A datolyát kimagozzuk, a vízből keveset hozzáöntünk, és késes aprítóval szinte krémesre aprítjuk. Összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. 3. A sárgákat fele cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a kakaót és a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű