menu

Családireceptkönyv.hu

BEIGLI ( a miénk )


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


56 dkg sima liszt
21 dkg vaj vagy margarin
6 dkg porcukor,
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
2 tojás sárgája + 1 vagy 2 tojás a kenéshez
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel, tojással összegyúrjuk.
Négy részre osztjuk majd fóliában legalább 1órát hűvös helyen pihentetjük.
Ezalatt főzzük meg a töltelékeket.

DIÓS TÖLTELÉK:

25 dkg darált dióbél
25 dkg porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek. méz( én kihagyom)
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)( ezt is kihagyom )
reszelt citromhéj ( ez meg ízlés szerint )
kb. 1 dl víz
Ezeket összefőzzük, ha túl sűrű még rakjunk hozzá forró vizet ha híg akkor lefőzzük, hogy kenhető legyen.

MÁKOS TÖLTELÉK:

25 dk mák
25 dkg kristálycukor (lehet porcukor is)
1 ek. barack lekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
kb. 1 dl tej
Ha kristálycukrot használunk együtt daráljuk le a mákkal!

Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kettőt mákkal, kettőt dióval megtöltünk, felcsavarjuk majd egymás mellé tesszük a tepsibe,
A tojássárgával megkenjük és 20 perc hűvös helyen történő pihentetés után a fehérjével is lekenjük, majd újabb 20 percet pihentetjük és sütjük, vagy egy éjszakára hűvös helyre tesszük és másnap reggel sütjük. Ne takarjuk le mert beleragad a tésztába a ruha.
Reggel néhány helyen vékony tűvel megszurkáljuk és bemelegített sütőben 180 fokon, 45 perc alatt aranybarnára sütjük!

Elkészítés:


Nekem ez a recept vált be!! Annyival módosítottam hogy mikor gyúrom össze a tésztát, a hideg tejbe morzsolom bele az élesztőt, a cukrot meg a tojást jól összekavarom és bele a tésztába miután már elmorzsoltam benne a zsiradékot! jól összegyúrom. ..... Kétszer kenem sárgájával kb fél óránként, közte hűtőbe rakom utoljára csak a fehérjével és akkor már hagyom szoba hőmérsékleten egy fél órát és utána sütöm ... A tölteléknek mindig ki kell hülnie !!

BEIGLI  (  a miénk )

Kinek a kedvence ez a recept?


Bozso Maria
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Flódni
Flódni

A tésztához összemorzsoljuk a lisztet és a vajat. A fehérbort / tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorszoljuk az élesztőt, majd felfuttajuk. Belekeverünk 2 tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Narancsos rozé kacsamell
Narancsos rozé kacsamell

A kacsamell bőrét bevagdossuk, de úgy hogy a húsba ne menjünk, csak a zsírba. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán, majd a bőrös felével lefelé száraz serpenyőbe tesszük és elkezdjü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Szegfűszeges malaccomb aszalt gyümölcskörettel
Szegfűszeges malaccomb aszalt gyümölcskörettel

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A malaccombot megmossuk, bőrös felére fordítjuk, kitapogatjuk a csont helyét, éles-heggyes késsel bemetsszük a húst, és a felső combrészből kibont...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokis-diós csók
Csokis-diós csók

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, nálam a gázsütőt 3-as fokozatra állítom. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd a cukrot hozzáadva addig kerjük míg fényes, kemény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk