RECEPT:
Csülök Pékné módra,,,vagyis Eta módra:)
Hozzávalók:
2 kiló kicsontozott első csülök
Só
Törött bors
Darált kömény
2 fej fokhagyma
Ételízesitő
Kb. 15 dkg sertés zsír
Kb. 2 deci víz
½ liter sör
A csülköket előző este megmostam, majd papír törlővel szárazra töröltem. 1 fej fokhagymát megpucpltam s fokhagymanyomón lenyomtam majd hozzá kevertem 1 ek sót, borsot, köményt s ezzel a péppel bedörgöltem a csülköket s beraktam hűtőbe.
Másnap egy tesibe öntöttem olvasztott sertés zsírt s rá helyeztem a csülköket úgy, hogy újra átkentem a másik fej fokhagymával, még egy kis bors, kömény, só, vegeta,,,a tetejét meglocsoltam zsírral s öntötem rá kb. 2 deci vizet. Letakartam alufóliával s mehet az előmelegített sütőbe. 200 fokon kezdtem sütni majd levettem 180-ra.
Kb másfél órát puhult s megnéztem már jó félig puha volt. Utánna levettem az alufóliát s légkeverésre átkapcsolva 180 fokon sütöttem még egy jó órát úgy hogy minden 10 percben meglocsoltam sörrel. Nagyon finom puha lett a csülök, szépen megsült pirosra és olyan porhanyós lett a bőre hogy szinte omlott a szánkban.
Csak ajánlani tudom ezt a receptet
A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük. A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNokedlit készítek, majd amikor kész, félre teszem. 2 fej vöröshagymát megdinsztelek olajon és csinálok egy pörkölt alapot: pirospaprika vegeta, bors és pici sűrített paradicsom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zseb...
Elkészítési idő: sütés kb 2 óra Nehézség: KönnyűA sertéstarját szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, az inas részeket késsel átvágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, a hús mindkét oldalát elősütjük. Összekeve...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes