menu

Családireceptkönyv.hu

Diós ( kókuszos) korongok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 25 dkg liszt
• 2 tojás sárgája
• 4 dkg porcukor
• 1 kávéskanál sütőpor
• 12,5 dkg Rama margarin
• 3 teáskanál tejföl

diós hab:

• 2 tojás fehérje
• 12,5 dkg porcukor
• 12,5 dkg darált dió

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, korongokat szaggatunk, papírral bélelt tepsibe tesszük.
A habhoz a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot majd a darált diót. Nyomózsákba tesszük vagy kiskanál segítségével a korongokra halmokat készítünk.
160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt korongokat megtölthetjük ízlés szerint lekvárral, de magában is nagyon finomak
Dió helyett lehet kókusszal !

Diós ( kókuszos) korongok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Kalorienarmer Apfelkuchen (fettarm und super saftig)
Kalorienarmer Apfelkuchen (fettarm und super saftig)

Den Backofen auf 180 °C vorheizen (Ober-Unterhitze). Eine Spring- oder Tarteform einfetten und mit Mehl bestäuben. Zur Seite stellen. Äpfel schälen und vierteln. Das Kerngehäuse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskótatekercs, az örök klasszikus
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Piskótatekercs, az örök klasszikus

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat. A sárgájás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hólabda/Kozáksapka.../
Hólabda/Kozáksapka.../

45 dkg porcukor 9 tojássárgája 9 evőkanál víz ezt habosra verjük, hozzáadunk 27 dkg lisztet, 3 evőkanál kakaóport,1 sütőport és a 9 tojás felvert habját, megsütjük.... rendes gázte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Dörmi mackó
Dörmi mackó

A 6 tojást felütöttem, és a 6 evőkanál cukorral habbá vertem. Én nem szoktam külön venni a fehérjét és a sárgáját, és működik: kemény habbá verődik így is. A habba óvatosan bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk