menu

Családireceptkönyv.hu

Kedvenc pogácsánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
22 dkg zsír (lehetőleg házi, sütött zsír)
1 tojás sárgája
2,5-3 dl tejföl (2,5 dl teszek bele először! Ha a tészta még nem kellően lágy, akkor még egy keveset beledolgozok)
1/2 ek só
1csomag sütőpor,
Tetejére, köménymag, sajt, ki mit szeret...
A kenéshez a tojás fehérje

Elkészítés:


Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt.
Összedolgozom a tojással és a tejföllel.
Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb mérető szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírra teszem, lekenem a tojás fehérjével ,közepes hőfokon (175-180 fok) 20-25 percig sütöm a sütőtől függ, mennyi idő kell neki.
Gyors, egyszerű és finom omlós pogácsák lesznek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én a két kisujammal minden pogácsát a közepénél kicsit meggörgetek, ezáltal kicsit magasabbak és kecsesebbek lesznek !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diána
Pogi - sajtos, ceruzabab
Pogi - sajtos, ceruzabab

A tápióka keményítő és az útifűmaghéj is kihagyható a receptből, de mivel sokkal jobb állagot adnak a pogácsának, ezért én a helyetekben nem hagynám ki.Akkor most jöhet az elkészít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dudu pogácsája - saját
Dudu pogácsája - saját

1. A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztő, összegyúrunk mindent, és egy éjszakát, de legalább 4 órát hűtőben pihentetjük. 2. Reggel átgyúrjuk, vagy hajtogatjuk, sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Lenmagos kekszek rozmaringgal
Lenmagos kekszek rozmaringgal

1. A lenmagot egy kisebbfajta tálba tesszük és ráöntjük a felforralt vizet. 15 percre állni hagyjuk, amíg teljesen magába szívja a vizet, majd keverőtálba öntjük. 2. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grissini
Grissini

A meleg vizet tálba öntjük, elkeverjük benne az élesztőt, és a cukrot, és 5-10 percig magára hagyjuk, míg felfut. Beletesszük a sót, és a lisztet, jól összedolgozzuk a tésztát, am...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk