5 tojás sárgája
35 dkg cukor
20 dkg ráma
1 csomag sütőpor
35 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
5 tojás fehérje habbá verve
2 dl tejföl
1 kg meggy kimagozva
esetleg cukrozott fahéj, cukor és mandula forgács a tetejének a megszórásához
Az 5 tojás sárgáját,
a 35 dkg cukrot,
és a 20 dkg rámát jól kikeverjük,
a lisztben elkeverjük a sütőport és belerakjuk a rámás masszát,
ezután kerül bele a tejföl és a citrom reszelt héja,
végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját is,
közepes méretű tepsibe öntjük és a tetejére rárakjuk a kimagozott meggyet,
nekem még sose sikerült túl sok meggyet tenni a tetejére, mindig úgy érzem, hogy még mehetett volna rá,
közepesen meleg, kb. 180 fokos sütőben a piskótához hasonlóan sütjük,
azaz az első 10 percben nem szabad kinyitni az ajtót,
kb. 30-40 perc kell sütéshez,
próbatűvel megszúrjuk a közepét, akkor van a kész, ha már a tűre nem ragad rá a tészta, az teljesen száraz marad.
Sütőporral elkevert liszttel összemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaniliás cukrot, a tojásokat és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fó...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt megolvasztjuk,a répát egy tálba lereszeljük,ráöntjük a mézet és jól összekeverjük.A tojásokat a porított xukor zeroval habbá verjük és ráöntjük a répára.A liszteket á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit vékonyan kikenjük olajjal. A tésztához az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel fehéredésig verjük. Hozzáöntjük az olajat, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport. A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű