20 deka cukor
25 deka liszt
4 tojás
1 deci forró víz
1 deci olaj
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 evőkanál kakaópor
mazsola
A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a fehérjéket kemény habbá verjük, és két részletben összeforgatjuk a masszával. A liszthez keverjük a sütőport, ezt pedig a tésztába, majd belekeverjük a mazsolát .
Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük a tészta 2/3-ad részét, a maradékba pedig belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Közepes hőfokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Bevált recept !
1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűAz almát és a zsemlét felszeleteljük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk. Váltakozva a zsemlét és az almát egymásra rakjuk. Két evőkanál cukrot kikeverjük a 2 tojássárgájával,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe nyomjuk a tubusból, majd a tetejét rácsavarjuk. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. La...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztából egy lágy, kelt tésztát gyúrunk, amit letakarva, hűvös helyen duplájára kelesztünk. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra, téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes