12 palacsintához
1 cs.vanílíás pudingpor
2 tojás
tej,liszt
1 csipet só
1 kk.cukor
pici étolaj
Töltelékhez:
50dkg túró
200ml habtejszín
2 citrom reszelt héja
2 cs.vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor,mazsola
A palacsinta tésztát a szokásos módon elkészítjük majd kisütjük.Sajnos a liszt és a tej mennyiséget nem tudom pontosan,ahogy összeáll a tészta.Tejszín sűrűségűnek kell lennie.Én 1 cs.vaníliás pudingport is szoktam hozzárakni(annyival kevesebb liszt) Nagyon finom ízt ad a tésztának!
A habtejszínt felverjük,összekeverjük a túróval,a reszelt citromhéjjal,tetszés szerint a cukrokkal és a mazsolával.
Megtöltjük a kisült palacsintákat és csokiöntettel díszíthetjük!
1. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk majd fahéjjal, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha sok levet enged, nyomkodjuk ki. 2. A tehéntúrót szintén áttörjük,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA vajat a tojást a cukrot ki kell keverni. Egy másik tálba a lisztet a sütőport és a reszelt citromhjat kell összekeverni. Majd a két keveréket összedolgozni. Sütőpapirral kibélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kókuszos réteghez a tejet a cukorral és a lisztel simára keverjük majd a közepesen sűrűre főzzük levesszük a tűzről és belekeverjük a vanília cukrot és a kókuszreszeléket.Az őzge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta 1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, sütőport és két kanalanként a lisztet is. Ha nagyon száraz a massza é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű