3 dl 1,5%-os tej
5 evőkanál zabpehely
1 teáskanál folyékony édesítőszer vagy mézzel
A tejet felforraljuk, felfőzzük benne a zabpelyhet még jól besűrűsödik, belekeverjük az édesítőt és kis tálkákba mérjük. A tetejét meghintjük natúr kakaóporral és/vagy őrölt fahéjjal. Idény gyümölcs, diabetikus levkár is passzol hozzá.
Az almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt f...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék elkészítése: Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük. Összekeverjük a Lucullus fűszerkeverékkel, a kristálycukorral, majd megdinszteljük. Tészta elkészítése: A hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vizet öntsd bele egy kis lábasba, a kakaót és a Ramát is tedd hozzá. Kevergetve forrald fel, majd vedd le a tűzről. 2. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával keverd ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű