500 g keksz - háztartási (darált)
4 evőkanál kakaópor
250 g vaj - kókuszzsír is lehet
80 g kristálycukor
2 dl 1,5%-os tej - laktózmentes is lehet
rumaroma
vaníliaaroma
A tetejére
2 tábla étcsokoládé (60%+-os)
Az eredetit itt találtam, de változtattam rajta némiképp: http://aprosef.hu/sport_szelet_recept
Mivel az iskolába kellett, és vannak laktózérzékeny osztálytársak, ilyen változatot készítettem, de valójában nincs jelentősége. Valódi rummal is lehet, ezt szintén kihagytam a célközönség érdekében.
Szóval a szilárdakat összekeverjük, a tejben a vajat felolvasztjuk (nem kell forralni). Az aromákkal a szilárdakat meglocsoljuk (ízlés szerint), majd nyakonöntjük a tejes vajjal. összekeverjük, és folpackkal bélelt tepsibe nyomkodjuk. Olyan tepsit válasszunk, hogy kb 1 cm magas legyen. Hűtőbe tesszük.
Amíg dermed, gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd a dolog tetején szépen elsimítjuk. Visszatesszük dermedni, hogy könnyen szeletelhető legyen (este csináltam, így nem ettük meg ebben a félkész állapotában). Ha a csoki megkeményedett, deszkára borítjuk és felszeleteljük.
Ha csak később akarjuk felszolgálni, gyorsan dugjuk el, nehogy valaki meglássa!
Hűvös helye érdemes tárolni, mert olvadékony természetű.
Für den Rührteig Sahne in eine Rührschüssel gießen. Einen Sahnebecher ausspülen, trocknen und als Messbecher weiterverwenden. Zucker, Vanillezucker und Zitronenschale zur Sahnegeb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszeállítjuk a tésztát,nem kell keleszteni.Lehet vele szépen dolgozni. Alma töltelék:2 db almát meghámoztam,apróra vagdostam.Kevés vízzel,fahéjal és steviával kicsit megpároltam,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Nyújtsuk ki a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű