- 4 dl tejföl,
- 20 dkg mascarpone,
- 20 dkg liszt,
- 4 tojás,
- 14 dkg cukor,
- 2 cs. vaníliás cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 20-25 dkg friss áfonya,
- porcukor a tetejére,
Vegyünk elő egy porcelán piteformát és vajazzuk ki, majd tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius fokra alsó-felső sütésen.
Az összes hozzávalót tegyük a robotgép üstjébe és keverjük csomómentesre.
Tisztítsuk meg az áfonyát és forgassuk meg a szemeket kevés lisztben, hogy ne süllyedjenek le a pite aljára sütés közben.
Öntsük a nyers tésztát a piteformába.
Szórjuk meg a sütemény tetejét az előkészített áfonyával és toljuk a sütőbe a pitét.
Süssük 35 percig, amíg halvány barna színt nem kap, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk benne további 10 percig.
Az idő leteltével vegyük ki a kész süteményt, majd a formában hagyjuk kihűlni. A végén a tetejét szórjuk meg porcukorral.
A szoba-hőmérsékletű Ramát, a tojássárgákat és a kristálycukrot a csipet sóval habosra keverem, majd hozzáadom a tejet, azzal is jól kikeverem, kanalanként hozzáadom az átszitált l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy alkalmas tálkába tördelj babapiskótát nagyjából egységes méretű darabokban, majd a meggybefőtt levéből pár kanálnyival locsold meg őket, majd szedd rájuk a meggyet. Szórd meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztből, a tojásból, a sóból, a cukorból, a tejből, és a vízből palacsintatésztát készítünk. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és felvágjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű