- 12 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 tojás
- 2 alma
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. cukor
- 1 kk. őrölt fahéj
- csipetnyi só
- olaj
A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a tejjel elkeverjük és a tésztához öntjük, jól összekavarjuk. A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk és óvatosan a tésztához adjuk. Felforrósítjuk a serpenyőt, egy csepp olajat öntünk bele és kisütjük a palacsintákat. Mikor elkészült, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de önmagában is isteni.
Kimagozom a meggyet, hogy legyen egy kis ideje levet ereszteni. Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját összekeverem a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőre a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A lisztet és cukrokat elkeverjük, majd a tejjel simára keverjük, felfőzzük és hagyjuk hűlni. Ezután a vajjal simára kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból diós piskótát sütök. (A tojásokat kettéválasztom, a tojás sárgáját a cukorral habosra keverem, a száraz hozzávalókat összevegyítem, a tojásfehérjét habbá ve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Liszt és evőkanál-méret függő, hogy mennyi tejfölt fog felvenni a tészta. Gluténmentes liszttel 2-3 ek tejföl biztos kelleni fog! A tészta n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű