menu

Családireceptkönyv.hu

Baileys-krémes képviselőfánk


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
- 100 ml víz,
- 70 g vaj,
- 1 csipet só,
- 1 nagy csipet cukor,
- 110 g liszt,
- 3 tojás,
A krémhez:
- 2 tojássárgája,
- 30 g cukor,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 10 g keményítő,
- 15 g kakaópor,
- 200 ml tej,
- 90 g étcsoki,
- 15 g vaj,
- 70 ml krémlikőr,
A tetejére:
- 200 g étcsoki,
- 100 g darált mogyoró,

Elkészítés:


A krémlikőröket gyakran használjuk desszertekhez, és nem véletlen: az édes ízekkel az alkohol aromája csodálatos harmóniában van. A klasszikus képviselőfánknak például fantasztikusan áll egy csokoládés csók.
A tésztához egy lábosban felforraljuk a vizet a vajjal, a sóval, a cukorral, majd beleöntjük a lisztet, és addig „pirítjuk”, amíg összeáll tésztává, és szépen elválik az edény falától. Ekkor kiborítjuk egy tálba, hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön, majd egy habverővel egyesével beledolgozzuk a tojásokat – addig keverjük, amíg szép homogén tésztát nem kapunk. Ekkor egy habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. golflabda nagyságú gombócokat nyomunk belőle egymástól kb. 5 cm-re, mert meg fognak nőni. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd ha lejárt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, az ajtaját kitámasztjuk egy fakanállal, és megvárjuk, hogy a fánkok teljesen kihűljenek.
A krémhez először egy gyorsforralóban összekeverjük a tojássárgáját a kétfajta cukorral, majd elkeverjük benne a keményítőt, a kakaóport, a tejet, és felmelegítjük. Ha elkezd sűrűsödni, beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a vajat, és elzárjuk. Végül a likőrt is belekeverjük. Amikor a teljesen kihűlt, betöltjük egy habzsákba, és a fánkok alján keresztül belenyomjuk a krémet, de csak annyira, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ezután a hűtőbe tesszük fél órára.
Az étcsokit vízgőz felett egy tálban megolvasztjuk, belemártjuk a fánkokat, meghempergetjük őket a mogyoróban, és tálalás előtt még visszatesszük a hűtőbe legalább egy fél órára.

Baileys-krémes képviselőfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Rizses csoki
Rizses csoki

A cukrot a vízzel felfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint. A tejport összekeverjük a kakaóporral, majd a sziruphoz adjuk. Beledolgozzuk a puffasztott rizst, és egyenletesen elosz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kinyomós keksz 3.
Kinyomós keksz 3.

Az alapanyagokat kézzel összemorzsoljuk, majd a tojással tésztává állítjuk össze.Egy órát hűvös helyen pihentetjük.Pihentetés után a tésztát egy kicsit összegyúrjuk, hogy puha legy...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Bejgli
Bejgli

* Szükségünk lesz egy 200 C-os sütőre, de még ne melegítsük elő, korai lenne. Akkor kapcsoljuk be a sütőt, mikor a tojásfehérjével lekenjük a bejgliket. * Egy tálba kimérjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mrs Smith
Tripla csokis keksz (Mekis)
Tripla csokis keksz (Mekis)

Az olvasztott vajat beleöntjük egy nagyobb tálba. Hozzáadjuk a cukrot és porcukrot majd alaposan elkeverjük. Hozzáteszünk még kettő db tojást és a vanília aromát és ezt is elkeverj...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk