- 50 dkg liszt,
- 12 dkg tejföl,
- 2,5 dl tej,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1 púpos evőkanál langyos margarin,
- 2 teáskanál só,
- 1 tojás a kenéshez,
- reszelt sajt a tetejére,
- Kb 40 dkg bolognai mártás ( hidegen kenhető legyen),
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk és a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Arra vigyázunk, hogy az élesztő a sóval csak a legvégén találkozzon, mert különben nem kel meg. Megkelesztjük kb 1 óra alatt.
Ha kész kinyújtjuk egy újjnyi vastagra, és rákenjük a bolognai szószt majd feltekerjük. A hengerünk végeit egymásra hajtjuk és újra kinyújtjuk, míg a töltelék előtűnik. Kb itt is újjnyi legyen. Kockára vágjuk és 20 percet pihentetjük, lekenjük tojással majd megszórjuk reszelt sajttal.
180°-on 30 percet sütjük.
Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd lágy, rugalmas, de nem kemény tésztát dagasztunk belőle a többi hozzávalóval. Ha nagyon ragad, pici lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálba öntjük, majd alaposan összetörjük. (használható a krumplitörőt) A lisztet a sóval elkeverjük, majd a túróhoz adjuk. A margarint is hozzáadjuk a tojássárgával együ...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt egy kis tejben felfuttatom, és a többi alapanyaggal összegyúrni. 2-3 szor hajtogatni és közben kinyújtani, a hajtogatások között 15-20 perc pihentetés Az utolsó hajt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kockákra vágom és elkészítem a tölteléket. Ehez a sonkát pici kockákra vágom, a krémsajttal összekeverem. A lilahagymát is apróra vágom, hozzáadom és fűszerezem p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű