- 45 dkg főtt, pucolt cékla,
- 2 tojás,
- 35 dkg finomliszt,
- 4 dkg kakaópor,
- 1 cs. sütőpor,
- 1 kk őrölt fahéj,
- 2 kk őrölt kardamom,
- 1,5 dl olaj,
- 15 dkg cukor,
- csipet só,
Egy tálba kimérem a liszteket, hozzáadom a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a kardamomot és a sót. A szárazakat alaposan összekeverem. A céklát botmixerrel elsimítom, hozzámérem az olajat és beleütöm a két tojást. Alaposan elkeverem, majd a szárazanyagokhoz adom és jó állagú tésztává kavarom. A tésztát egy közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, majd a 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm, ügyelve arra, hogy ne szárítsam ki
1. Liszt, szódabikarbóna összekever 2. A mézet összefőzzük a fűszerekkel és hozzáadjuk a margarint. Kihűtjük. 3. A 3 tojást felverjük a cukorral. 4. Ezt a háromfélét összegyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét, tejet, rumot összekeverjük, a babapiskótákat belemártogatjuk és a forma aljába szorosan egymás mellé lerakjuk. A palacsinták...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. 100 ml tejet melegítsünk meg, adjunk hozzá egy kiskanál kristálycukrot, majd az élesztőt belemorzsolva futtassuk azt fel. 2. A vajat keverjük habosra a maradék kristálycukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. tojás sárgája, cukor, olvasztott vaj, vanilliás cukor, vörös bor - habosra keverve 2. liszt,sütőpor, étcsoki darabokra vágva, fahéj - összekeverve 3. a fenti két alapanyag + a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes